בצל האומיקרון: תלמידי אמית טכנולוגי אשקלון במבצע ״דוגו״

$(function(){setImageBanner('3aac9f0c-cebf-4032-807d-b90f1aeadf63','/dyncontent/2024/9/5/b04035a5-d3d1-4f4d-bfd3-4abf634be667.jfif',18363,'קיבוץ השלשה אייטם כתבה ',525,78,false,27129,'Image','');})

תלמידי שכבה י"ב הגיעו למתחם התחנה המרכזית באשקלון וחילקו מנות פלאפל לעוברים ושבים

פרטי

על אף התפשטות נגיף האומיקרון, תלמידי בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון לא ויתרו על המסורת של מבצע דוגו. בכפוף למגבלות, תלמידי שכבה י"ב הגיעו למתחם התחנה המרכזית באשקלון וחילקו מנות פלאפל לעוברים ושבים. זאת לציון ניצחונו של דוגו על הנאצים ולזכור ש'עם ישראל חי!'.

בכל שנה ב 18.1 ניצול השואה דוגו (דוד לייטנר) אוכל פלאפל כסמל לנצחונו על המשטר הנאצי. הסיבה לכך היא שבמהלך מצעדי המוות בשנת 1945, כמעט והתייאש. בדמדומי עייפות, הוא נזכר באמו, שספרה לו בילדותו שבארץ ישראל יש לחמניות עגולות ('בילקלך') הצומחות על העצים. המחשבה על כך נתנה לו תקווה וכוח עד לשחרור. דוגו עלה ארצה והיה ממייסדי מושב ניר גלים. זמן קצר לאחר עלייתו, טייל בשוק מחנה יהודה בירושלים, וראה כדורי פלאפל מיטגנים בשמן. באותו רגע נזכר ב'בילקלך' שנתנו לו תקווה וכוח ברגעים הקשים, בעיני רוחו היו כדורי הפלאפל אותם בילקלך.

מאז, הוא החליט כי מדי שנה, בתאריך 18.1, יום יציאתו לצעדת המוות, הוא יאכל פלאפל, כדי לחגוג את העובדה שהוא חי, שהוא אינו רעב יותר, שהגשים את חלומה של אמו והגיע לארץ ישראל. במשך עשרות שנים היה זה המנהג הפרטי של דוגו ובני משפחתו ובשנים האחרונות הפך למבצע ארצי, בו אוכלים פלאפל, מצטלמים עם שלט ומפיצים את הבשורה.

אפרת מזרחי, תלמידת כיתה יב3 שיתפה: "יחד עם חבריי לשכבה הכנו שלטים ומנות פלאפל והלכנו להסתובב בתחנה מרכזית אשקלון וחילקנו מנות פלאפל עם ציפס והיה ממש מרגש וכיף לחלק לאנשים"

איציק אברג'ל, מנהל בית החינוך: "למרות הקורונה והבידודים, החינוך הערכי אצלנו ממשיך ככל שניתן כרגיל. אנחנו לא שוכחים תאריכים חשובים ומוצאים דרכים יצירתיות לציין אותם. שמח מאוד שעלה בידינו גם השנה להמשיך את המסורת של 'מבצע דוגו' ודווקא השנה, הרגשנו שזה משמעותי יותר".

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה