לא רק הלחימה בעזה תפסה כותרות בזמן מבצע "צוק איתן", אלא גם בתי החולים בפריפריה שטיפלו בפצועים. מדו"ח של משרד הבריאות על היקף התרומות מחברות מסחריות, בעיקר חברות תרופות וקרנות, עולה כי בתי החולים בפריפריה עקפו את בתי החולים במרכז הארץ בכמות התרומות שקיבלו בשנה שעברה.
בראש רשימת בתי החולים שנהנו מהתרומות נמצא בית החולים ברזילי באשקלון שקיבל בשנה שעברה תרומות בהיקף של כ-26 מיליון שקלים. במקום השני ברשימה, בפער גדול מבית החולים ברזילי, נמצא בית החולים שיבא בתל-השומר שקיבל 8.1 מיליון שקלים ואת השלישיה הראשונה סוגר בית החולים הדסה בירושלים עם 4.7 מיליון שקלים בלבד.
בתי חולים נוספים שזכו לתרומות גבוהות הם בני ציון (3.16 מיליון), הלל יפה 2.69 (מיליון) ובילינסון (2.68 מיליון). בית החולים סורוקה בבאר-שבע קיבל תרומות בהיקף של כ-800 אלף שקל.
מי שזכו לפחות תרומות היו באופן לא מפתיע בתי חולים פריפריאליים, ובתי חולים פסיכיאטריים וגריאטריים. בית החולים פוריה קיבל תרומות בשווי של כ-300 אלף שקלים, בית החולים לניאדו (56 אלף ש"ח), בית החולים הפסיכיאטרי גהה (18 אלף), בית החולים הגריאטרי הרצפלד (16 אלף). אחרון ברשימה נמצא בית החולים יוספטל באילת שקיבל תרומות בהיקף של 4500 שקלים בלבד במהלך השנה שעברה.
בסך הכל קיבלו בתי חולים כלליים ושיקומיים תרומות בהיקף של כמעט 70 מיליון שקל מחברות תרופות, קרנות וגופים נוספים. התרומות מיועדות ברובן להשתתפות במימון בנסיעה לכנסים או השתלמויות בחו"ל, אך גם עבור השתתפות בהעסקת תקני כוח אדם בעיקר של עמותות, רכישת ציוד רפואי, ריהוט, מחשוב ואפילו בינוי ושיפוץ.
הדו:ח מאפשר גם להתחקות אחרי קשרי הגומלין בין חברות התרופות לעמותות החולים.
"הנתונים יפים מאד", אומר ד"ר חזי לוי, מנהל בית החולים ברזילי, בדרך כלל תורמים יותר לבתי החולים במרכז מאשר לאלו שבפריפריה. אני מקווה שכל שנה זה ייראה כפי שזה נראה ב-2014. בשנה שעברה קיבלנו תרומה של 14 מיליון שקל מקרן בארה"ב לטובת מיגון חדרי הניתוח. תוסיפי לכך תרומות שקיבלנו בעקבות צוק איתן. מרבית הסכום מיוועד למיגון וחלקו לרכישת טכנולוגיות חדשות כמו חדר רנטגן חדש ודיגיטלי".