מה עושים כשמערכת היחסים בין שותפים עסקיים עולה על שרטון ? עורך דין גלעד סער



גלעד סער מסביר כי שותפות עסקית היא כמו נישואין מקצועיים: היא דורשת אמון, תקשורת ושיתוף פעולה. אך מה קורה כשהשותפות מתחילה לחרוק? במקרים כאלה, חשוב לפעול במהירות ובזהירות כדי למנוע נזק בלתי הפיך לעסק ולמערכת היחסים בין השותפים.

קרדיט התמונה: עורך דין גלעד סער
  1. פיתוח תרבות תקשורת פתוחה: מפגשים סדירים המוקדשים לדיון בנושאים עסקיים יכולים לסייע במניעת קונפליקטים ובהגברת שיתוף הפעולה.
  2. זיהוי הבעיה והגדרתה: השלב הראשון הוא להימנע מלהדחיק את הבעיה מתוך מחשבה שהדברים יסתדרו מעצמם. בהתעלמות יש פוטנציאל גבוה להחמיר את המצב.
  3. ניהול שיח פתוח: יש לקיים שיחה כנה ופתוחה בין השותפים כדי להבין את מקור הקונפליקט. חשוב להתמקד בפתרונות על פני הטלת אחריות.
  4. מעורבות צד שלישי: אם השיח הישיר לא מניב תוצאות, מומלץ לפנות למגשר מקצועי שיעזור לגשר על הפערים.

גלעד סער על איך להיפרד משותף עסקי בצורה חלקה ומכבדת?

לעיתים, הפתרון הטוב ביותר הוא לסיים את העבודה המשותפת. הפרידה צריכה להתבצע בצורה שתשמור על הכבוד ההדדי ותמנע פגיעה בעסק.

  1. עיון בהסכם המייסדים: הסכם מייסדים או הסכם שותפים טוב יכלול סעיפים ברורים לגבי תהליך הפרידה, חלוקת נכסים, תשלום חובות ותנאי יציאה.
  2. ניהול ההליך באמצעות צד שלישי:  חשוב להסתייע בצד שלישי עם ידע משפטי שמקובל על שני הצדדים ושיוכל לספק נקודת מבט אובייקטיבית, על מנת לנהל את הליך ההיפרדות בדרך חלקה ומכובדת, בלי להיגרר להליך משפטי.
  3. הפרדה בין מחלוקות עסקיות לאישיות:  חשוב ליצור גבולות ברורים בין מחלוקות בעניינים אישיים להחלטות העסקיות, באמצעות הגדרות תפקידים ברורות ותהליכי קבלת החלטות מובנים.

טיפים לבניית הסכמי שותפות שמונעים סכסוכים עתידיים עו"ד גלעד סער

הסכם מייסדים או שותפים הוא כלי קריטי למניעת מחלוקות ולניהולן במקרה הצורך.

  1. הגדרת תפקידים וסמכויות: יש לפרט בבירור את תחומי האחריות של כל שותף ואת סמכויותיו בקבלת החלטות.
  2. מנגנוני יישוב סכסוכים: ההסכם צריך לכלול מנגנונים ברורים ליישוב מחלוקות, כגון גישור או בוררות פנימית. על המנגנון לכלול כללים שנקבעו מראש, שיהפוך את הליכי הגישור או הבוררות הפנימית עצמם לאפקטיביים. העיגון של המנגנון בהסכם צריך להיעשות באופן שניתן יהיה לאכוף אותו בדרך של תמריצים או סנקציות על צד שפונה לבית משפט בלי הפעלה יעילה של המנגנון.
  3. תכנון יציאה מראש: סעיפי יציאה ברורים ימנעו אי-הבנות יאפשרו פרידה מסודרת במקרה הצורך, כמו הגדרה ברורה איך יקבע מי הצד היוצא ומי הצד הנשאר ואיך תיקבע התמורה שישלם הצד הנשאר ליוצא עבור המניות או חלקו בשותפות.

לסיכום, ניהול נכון של שותפויות עסקיות דורש תקשורת פתוחה, תכנון מוקדם ושימוש בכלים מקצועיים לניהול סכסוכים.

גלעד סער הינו עורך דין מוביל ומומחה בדיני חברות ושותפויות עסקיות, עם התמחות מיוחדת בגישור ויישוב סכסוכים בין שותפים. בעל ניסיון עשיר של למעלה מ-15 שנה בתחום, סער משלב בעבודתו גם רקע בכלכלה, המעניק לו ראייה רחבה ומעמיקה של האתגרים העסקיים העומדים בפני שותפים עסקיים. גישתו הייחודית מתמקדת בפתרונות פרגמטיים המאזנים בין האינטרסים המשפטיים והעסקיים של לקוחותיו, תוך שאיפה למזער נזקים עתידיים ולשמר יחסים תקינים. במשרדו בתל אביב, סער מלווה עסקים קטנים ובינוניים ומסייע להם לבנות את השותפויות שלהם על בסיס איתן מבחינה משפטית ועסקית

גלעד סער עורך דין וכלכלן משרד עורכי דין

כתובת : הארבעה 28, תל אביב
טלפון  : 03-5460383
פקס    :  03-5466482
למעבר לעמוד הפייסבוק >>

 בשיתוף עורך דין גלעד סער

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה