09.04.26 / 15:05
שרת התחבורה, מירי רגב, עצרה באשדוד בדרך לדיון הקבינט והצטרפה לחגיגות אצל משפחת בן זקן בעיר: ״לא ויתרתי על מופלטה- להצלחת חיילנו הגיבורים והאמיצים״.
אשדוד, מהערים המזוהות ביותר עם חגיגות המימונה בישראל, הוכיחה גם השנה, כי המסורת חזקה מהכול. למרות התקופה הביטחונית המורכבת, תושבי העיר פתחו את בתיהם וחגגו את חג המימונה ברוח של אחדות, נתינה ושמחה.
הבחירה של השרה רגב להגיע דווקא לאשדוד מדגישה את מעמדה של העיר כמרכז תרבותי משמעותי לחגיגות המימונה ואת היכולת של התושבים לשמור על שגרה וחיים קהילתיים גם בימים מאתגרים.
העצירה של רגב בדרך לדיון קבינט ממחישה גם את המציאות הישראלית המורכבת, שילוב בין עיסוק בנושאים ביטחוניים כבדי משקל לבין הרצון לשמור על מסורת, זהות ושגרה.
באשדוד, כך נראה, השילוב הזה מתרחש באופן טבעי: מצד אחד דריכות ביטחונית, ומנגד שמירה על רוח החג והקהילתיות.
ערב המימונה באשדוד שוב הוכיח כי גם בתקופות מורכבות, המסורת, החום האנושי והאחדות ממשיכים להוביל את העיר, עם מופלטה ביד ותקווה בלב.
רגב התארחה אצל משפחת בן זקן, מהמשפחות המוכרות בעיר, ולקחה חלק באווירת החג שמאפיינת את אשדוד מדי שנה עם שולחנות עמוסים מתוקים, מופלטות חמות ואירוח לבבי.
משה בן זקן, תושב העיר, מכהן כידוע כמנכ״ל משרד התחבורה והשרה והוא וצוות משרד התחבורה, דאגו במהלך מלחמת שאגת הארי להחזיר ארצה כ- 200 אלף תושבי מדינת ישראל.
השרה רגב בירכה: ״בדרך לקבינט לא וויתרתי על מופלטה אצל משפחת אפללו/בן זקן. בע״ה להצלחת חיילנו הגיבורים - תרבחו ותסעדו״.

