18.02.26 / 16:01
שוטרי היחידה המרכזית במרחב לכיש עצרו הבוקר ראש אגף ברשות מקומית בחשד לסחיטה באיומים וקבלת דבר במרמה
במהלך החודשים האחרונים נוהלה ביחידה המרכזית (ימ"ר) לכיש חקירה סמויה, בחשד כי ראש אגף ברשות מקומית קיבל כספים במרמה וסחט באיומים קבלני משנה, במסגרת עבודות ושירותים שסיפקו לרשות המקומית.
הבוקר, עם המעבר לשלב החקירה הגלויה, פשטו שוטרי ימ"ר לכיש על משרדי הרשות המקומית, ביצעו חיפושים במשרדים, ועצרו את ראש האגף לחקירה.
במסגרת החקירה עוכבו עדים נוספים, בהם מספר עובדי הרשות המקומית.
מפקד הימ"ר, סנ"צ שחר לוי, מסר:
"מדובר בחקירה מורכבת ורגישה שנוהלה על ידי חוקרי ימ"ר לכיש. הבוקר עברנו לשלב הגלוי לאחר שהתגבשה תשתית ראייתית המצביעה על חשד לעבירות שחיתות ציבורית חמורות בתוך רשות מקומית.
שחיתות ציבורית היא פגיעה ישירה באמון הציבור ובכספי הציבור. כאשר כספים שנועדו לשירות התושב מוצאים את דרכם לכיסים פרטיים, תפקידנו לפעול בנחישות וללא מורא.
ימ"ר לכיש תמשיך לנהל את החקירה במקצועיות, באחריות ובשקיפות הנדרשת, במטרה להגיע לחקר האמת ולמצות את הדין עם המעורבים, ככל שיידרש".
משטרת ישראל תמשיך במאבקה הנחוש והבלתי מתפשר נגד השחיתות הציבורית וגורמי הפשיעה, למען שמירה על שלום הציבור וביטחונו.

