נזקים במיליוני שקלים בעקבות ביטול פסטיבל בריזה



יום שחור לתקציב העירייה ולמאות תושבים שבנו על הכנסות הפסטיבל לאחר ביטול פסטיבל בריזה סופית ולאחר

יום שחור לתקציב העירייה ולמאות תושבים שבנו על הכנסות הפסטיבל

לאחר ביטול פסטיבל בריזה סופית ולאחר שפיקוד העורף הוציא אמש הנחייה האוסרת על קיום הפסטיבל, עולה השאלה מי ישלם על הנזקים שנגרמו בעקבות ביטול הפסטיבל? הנזקים ואובדן הכנסות מסתכמים לפי הערכה בין 5 ל 9 מליון שקלים............ רשימת הנזקים החלקית ביותר:

העברת התקציבית להפקת האירוע למפיק עד סכום 2 מליון שקלים עבור הפקת הפסטיבל - חלק גדול מהסכום ידרש עבור הארגון, הפרסום והארגון כמו כן  עבור והיום הראשון שבוצע . פרסום במדיה הארצית הכוללים את ערוצי הטלויזיה, הרדיו הארצי, עיתונות ארצית, שלטי חוצות, טלפונים לבתי התושבים ועוד.... (הפרסום המקומי וחלק מהארצי הוא על חשבון המפיק). הקמת תשתיות במכרז מהיר בסמיכות לפארק - כל מי שהגיע לפארק ראה את הכיכר והשביל המיוחד שהוקם כדי להוביל את המבקרים לפארק הערכה שעלות הפרויקטים עלה סכום שמעל מליון שקלים בקלות. אלפי שעות עבודה של עובדי העירייה שבוזבזו הכוללים את כל מחלקת האירועים, מחלקת הדוברות, מחלקת הגינון, אלפי שעות עבודה של חברות כוח אדם שנשכרו כדי לנקות את הפארק, הקמת הבימה, תליית השלטים ועוד... חברות הפרסום - שמכרו שטחי פרסום והוציאו המון משאבים ושעות עבודה יצטרכו להחזיר את הכסף למפרסמים. הוצאות עקיפות - טלפונים, דלק, הודעת טקסט הוצאות משרדיות ועוד.. מי שהכי הרבה "אכל אותה" - הם בעלי הביתנים שרובם שעובדים בשחור שקנו את הסחורה ואין באפשרותם להחזיר ואין מי שיפצה אותם. תשלומים לספקים - משרדי מכירות הכרטיסים ששילמו עמלות, חברות האבטחה והניקיון שהפסידו הכנסה נאה בגלל ביטול הפסטיבל. תשלום לאומנים - ישנו סעיף בחוזה שפותר את המפיק משתלם לאומן שלא הופיע - אך יתכן שהאומנים ידרשו את כספיהם מכיוון שהוחלט לקיים את הפסטיבל למרות המתיחות הביטחונית ולמרות שהמפיקים והעירייה ופיקוד העורף ידעו שישנו סיכוי גדול לביטולו. מפיקי האירוע והאומנים ונותני השירות (הגברה, בניית הבמות ועוד..)- שיהיו אמורים לקבל תשלום על עבודתם והוציאו כבר את כספם או שביטלו עבודות שונות כדי לבצע את העבודות בפסטיבל הנזקים הם גבוהים במיוחד. מי שעוד ירווחו הם עורכי הדין - שינסו לגלגל את האשמה והנזקים מצד אחד לשני וחוזר חלילה,  תהיו בטוחים שבשבועות הקרובים כותרות רבות על דרישות כספיות ואשמות הדדיות ימלאו את אמצעי התקשורת. כרגע נראה שאין מי שיפצה את העירייה, הסוחרים וכל מי שפשוט הפסיד את כספו ונראה שהכספים פשוט התאיידו, התשלום כמובן הוא על חשבון משלם הארנונה האשקלוני והסוחרים מכיוון שלא הוכרז "מצב חרום" כמו בימי עופרת יצוקה, "מצב חרום" היה מאפשר לקבל פיצויי  דרך "מס רכוש" על אובדן הכנסות והנזקים מצב שלא הוכרז ע"י הממשלה במקרה הנוכחי ואין סיכוי ממשי שגם יוכרז. בישיבה המועצה שלא מין המניין שהתקיימה ביום שני שעסקה במצב הביטחוני אמר חבר המועצה אורן שני שאין לעירייה ביטוח למקרים מסוג זה. יום לאחר הביטול תושבים רבים שואלים למה ההתעקשות לקיים את הפסטיבל בימים אלו של מתיחות, למה לא דחו את הפסטיבל כבר מתחילת השבוע  למועד יותר מאוחר דבר שהיה מקטין את הנזקים.

על זה נאמר "על טעויות צריך לשלם"  וכנראה שתושבי אשקלון ישלמו מאוד ביוקר

[caption id="attachment_12943" align="aligncenter" width="448" caption="הנזקים הרבים - בעלי הדוכנים מקרב העצמאיים אכלו אותה הכי הרבה"][/caption]
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה