רק בישראל



עידן שבו כל היצרנים בורחים למזרח, יש בעלי עסקים שמתעקשים להישאר כאן, למרות הכל • ממעצבות אופנה ועד יצרני צעצועים, כולם מתעקשים: "זו שליחות". אחד מהם הוא, שמואל דונרשטיין, הבעלים של "רב בריח" שיש לו את המפעל באשקלון

ישראלים אוהבים את האוכל המקומי והריהוט הישראלי, אולם תחומים רבים בייצור הכחול־לבן הפכו עם השנים לנדירים ביותר. כמעט שאי אפשר למצוא אופנה המיוצרת בארץ ואיננו נתקלים בבגדים, בנעליים, בתיקים, בצעצועים, בשעונים או בדגלים שיוצרו בישראל. עם זאת, העסקים הקטנים שמייצרים כחול־לבן מתעקשים שמדובר במטרה חשובה, ושהם פועלים מתוך פטריוטיות ותחושת שליחות. ממעצבי אופנה ועד יצרני משחקים, היצרנים הישראלים לא חוששים לעמוד בפני אתגר. 
דונרשטיין עם אולמרט אז ראש הממשלה בסיור במפעל באשקלון

חברת רב־בריח מחזיקה בחמישה מפעלים באשקלון ואחד בכרמיאל ומשווקת ל־54 מדינות. שמואל דונרשטיין, הבעלים של החברה אומר "תפיסת העולם שלי היא שבישראל אפשר ליצור תעשייה מדהימה", אמר דונרשטיין, "כוח האדם בישראל הוא כוח מדהים שאם מנהלים אותו ומפתחים אסטרטגיה אפשר לכבוש את העולם". לדורנשטיין תפיסת עולם ברורה: "אני מאמין שהסיבה העיקרית שתחזיק את הדור הצעיר בארץ היא בזכות כך שנייצר תעשייה עם מקומות עבודה במשכורת ראויה ואיכות חיים שתשאיר את המהנדסים הצעירים בארץ".
דונרשטיין היה הבעלים של חברת "ממתקי מוטי" ששכנה באיזור התעשיה הדרומי באשקלון חברה שהחלה את דרכה כחברה משפחתית קטנה בשנת 1975, ועד לשנת 1983, עת נמכרה לקונצרן עלית, הפכה לאחת מחברות הממתקים הגדולות בישראל, אשר העסיקה כ-300 איש.
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה