18 מיליון שקלים מעבירה קצא"א לעיריית אשקלון בכל שנה



בישיבת מועצת העיר אילת, התקיים דיון בהצעה לסדר יום שבא הועלה התשלום עבור הארנונה אותו מעבירה חברת הנפט גם לעיריית אשקלון.אילת מקבלת כ - 7 מיליון שקלים בשנה בגלל שגודל המקום הוא שליש מאשקלון. הדבריפ פורסמו באתר "ערב ערב"

 במהלך ישיבת מועצת העיר אילת בנושא קצצ"א, העלו חברי המועצה שאלות בקשר לתשלום אותו מעבירה קצצ"א לעיריית אילת. ראש עיריית אילת, מאיר יצחק הלוי היה המשיב לשאלות. הנה הדברים העיקריים כפי שפורסמו באתר "ערב ערב":

בישיבת המועצה הסביר ראש העירייה, מאיר יצחק הלוי, כי לעירייה ולחברת קצא"א יש סיכומים בנושאי התרומות שאינם מופיעים בהסכם הרשמיים שנחתמו בין החברות. יו"ר האופוזיציה, דובי כהן, שאל האם ההסכם עם קצא"א הוא עד תום תקופת הזיכיון של קצא"א – מרץ 2017. יצחק הלוי פנה לגזבר העירייה, אסי בן חמו וביקש ממנו: "אסי, תסביר לגבי המועד. תסביר את שני הפיקים".

מאיר יצחק הלוי. ראש עיריית אילת

אסי בן חמו: "אנו חותמים ומאשרים עכשיו שני הסכמים. אחד זה 'הסכם התרומה', שזה ה-6.9 (מיליון שקלים, ע.כ) וההסכם השני נקרא 'הסכם ארנונה' ואני אסביר למה. 'הסכם תרומה' בא ואומר: מהראשון בינואר 2015, עיריית אילת תקבל במקום 2.4 מיליון שקלים, 6.9 מיליון שקלים. הכסף הזה של ה-6.9, הוא עד מרץ 2017, שזה המועד שאמור להסתיים הזיכיון. אם יסתיים הזיכיון, אז נכנס ההסכם השני שהוא 7.5 מיליון שקלים. בהסכם ארנונה יש תחשיב מסודר".

שמואל פילוס: "איך הוא נקבע"?

פיליפ אזרד: "לפי השטחים".

אסי בן חמו: "הם נתנו הצהרה של השטחים. אנחנו הלבשנו על השטחים האלה את הגודל. כל אחד מה הסיווג שלו: משרדים, בתי מלאכה. עוד סעיף שמופיע בהסכם".

פיליפ אזרד: "עושים מדידה ואז הם יחויבו על בפועל"

אסי בן חמו: "בדיוק. שאם נכנסים לסעיף ארנונה, תוך שנה עושים מדידה, ואז הם יאפשרו לאנשים שלנו למדוד. עכשיו אנחנו צריכים להתפלל שלא יאריכו להם את הזיכיון. להגיד לכם את האמת, מדינת ישראל לא תסתבך ותאריך את הזיכיון".

דובי כהן: "אסי, איזה מספרים מופיע אצלך בספרים?"

אסי בן חמו: 6.9 מיליון שקלים ב-2015, 2016 וחצי 2017".

 "למה שקצא"א ישלמו משהו שהם פטורים ממנו"

 קודם לכן הציג ראש העירייה, מאיר יצחק הלוי, את ההסכמים הקודמים עם קצא"א, כשטען: "אני אשמח מאוד להציג את הדברים עם מגפון בכל העיר. מכל בחינה, גם פוליטית וגם אחרת. לנו אין שום בעיה עם הנושא, זאת פשוט דרישה שבאה אלינו. אנחנו מקבלים מדי שנה 2.4 מיליון שקלים, שמתוך זה, 220 אלף שקלים זה מועצה אזורית חבל אילות".

אסי בן חמו: "מי שדפק אותנו זה חבר כנסת מהקיבוצים. ממר"צ".

מאיר יצחק הלוי: "היה סיכום שאנחנו מקבלים עוד כ-300 אלף שקלים לטובת פעילות קהילתית מוסכמת. לפי אג'נדה. הם בחרו, קצא"א, שהנתינה של 300 אלף שקלים תהיה בעיקר לפעילות ספורט. כל שנה, אנחנו באים אליהם בדרישה, והם היו נותנים מתוך ה-300 אלף שקלים באיזה פריסה שקבענו, סיכמנו".

חיים עמר: "הם החליטו למי בספורט?".

מאיר יצחק הלוי: "95 אחוזים מהמקרים, זאת היתה דרישה שלנו. היו מקרים שפנו אליהם באופן ישיר והם שאלו אם יש לנו התנגדות. לפעמים הם אפילו הגדילו את הסכום, מעבר ל-300 אלף. התקרב מועד. הזיכיון שלהם אמור להסתיים במרץ 2017. והחליטו, גם ראש עיריית אשקלון העכשווי, איתמר שמעוני, בתיאום אתנו, לבוא ולהגיד יש עכשיו מצב שאנחנו לא יודעים לאן נגיע, אנחנו רוצים להעלות את המחיר, ואני אומר את זה הכי ברור בעולם. ניהלנו אתם שיג ושיח, ומהשיג ושיח הזה, מה שנותר, גם עם אשקלון. דרך אגב, אשקלון חתמו, היתה ישיבת מועצה סגורה, בחיסיון, קיבלה כל פלומבה של בית המשפט. באשקלון היום יש סגירה. סגרנו אתם על 6.9 מיליון בכל שנה, במכפלות של אני לא זוכר לכמה שנים".

אסי בן חמו: "אם יאריכו להם זה ל-40 שנה".

מאיר יצחק הלוי: "למה מיהרנו? למה היה חשוב? כי הם מוכנים לתת את זה מהראשון בינואר 2015. לכן היה חשוב לסגור את העניין. כולם פה פוליטיקאים? יש לי עניין להסתיר את זה? אני בעד לספר את זה. באשקלון הכל היה סגור".

דובי כהן: "האם אפשר להגיד שההסכם שלנו וההסכם באשקלון הוא חופף"?

מאיר יצחק הלוי: "באותם פרמטרים. חד משמעית".

דפנה ישראלי: אסי הסביר לי שאת אופן ההגעה לסכומים הם עשו לפי חישוב ארנונה. לפי שטחים"

שמואל פילוס: "זה מתאים למה שקורה באשקלון"?

פיליפ אזרד: "הם פי שלושה בגודל"

מאיר יצחק הלוי: "כן בדיוק. זה אותו עורך דין אפרופו"

שמואל פילוס: "לעיריית אשקלון הם משלמים 18 מיליון"

פיליפ אזרד: "בדיוק".

מאיר יצחק הלוי: "מי שישב זה לא מאיר יצחק הלוי או מישהו אחר. מי שישב, זה עורך דין שזה תחום הידע שלו.  שדרך אגב, עשה את העבודה עם אשקלון. שלא נתבלבל, אשקלון לא עושים לאף אחד 'מערופים' וגם אנחנו לא. האדם היחיד שישב לדיון עם העורך דין, זה גזבר העירייה שהוא אמון על הארנונה ומכיר יותר טוב מכולנו את העניין".

שמואל פילוס: "את העורך דין, מי בחר"?

מאיר יצחק הלוי: "לקחנו את העורך דין שהיה של אשקלון".

חיים עמר: "יש פה נדיבות של קצא"א או שהם פעלו מחולשה".

מאיר יצחק הלוי: "גם בעניין הזה דן החוזה. לכן אני אומר, על פי מה ששקללנו סך כל עשרות דיונים, הבנו שזה המקסימום שנוכל לקבל. דרך אגב, בהסכמת בית משפט. לא ניהלנו 'מסחרה' מי יותר חזק"

דובי כהן: "לכמה זמן ההסכמה"?

אסי בן חמו: "זה מתחלק לשני חלקים. ההסכמה שכרגע נמצאת פה היא עד לסוף 2017. אם יגמר הזיכיון, נגמר ההסכם".

מחברת קצא"א נמסר בתגובה: "קצא"א מחויבת לקהילה בה היא פועלת והתרומה לקהילה היא חלק ממכלול פעולות שנוקטת קצא"א למען תושבי העיר, ותמשיך לעשות כן גם בעתיד. על פי צו בית משפט אין למסור מידע על ההסכמים ועל כן החברה לא תוכל להתייחס לנושא׳׳
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה