מה האופציות העומדות לרשותכם לתביעות על פגיעות גופניות



 מה צריך לעשות כאשר אתם נחבלים כתוצאה מפגיעה בתוך שטח צבורי - טור משפטי טור משפטי מאת: עורך דין

 מה צריך לעשות כאשר אתם נחבלים כתוצאה מפגיעה בתוך שטח צבורי - טור משפטי

טור משפטי מאת: עורך דין איל כהן   [caption id="attachment_38124" align="alignright" width="372"]עו"ד אייל כהן עו"ד אייל כהן[/caption] במקרם רבים אנשים נפגעים כתוצאה מנפילות, החלקות, או כל פגיעה שהיא בשטח ציבורי. מדובר בסוגיה אשר בעטייה שוררת אי בהירות רבה. נפלתי ברחוב, על מי האחריות ? אולי אני אשם שלא נתתי את מרב תשומת הלב למכשולי הדרך ? אולי דווקא הרשות המקומית אשמה בכך שלא עשתה די בכדי לתקן מפגעים כאלו ואחרים. הוא הדין לגבי תאונות באירועים כגון הופעה של להקה, חתונה או אירוע משפחתי ועוד כהנה וכהנה . בטור זה אנסה לשרטט בצורה ברורה ונהירה את כללי היסוד לכל מי שחווה אירוע כזה. הקפדה על כמה כללים פשוטים יכולים להקל מאוד את החיים, למי שעבר תאונה שכזו. הכאבים עצמם מספיק חזקים ואין צורך להוסיף צרות כגון שקיעה בנבכי הבירוקרטיה של מקרים מעין אלו. הכללים בקצרה:
  1. לאחר תאונה שכזו יש להתפנות לטיפול רפואי עוד באותו היום, ולאזכר בצורה ברורה את הנסיבות בביקור אצל הרופא. חשוב לציין מה בדיוק קרה, מהן נסיבות התאונה ואם אפשר מיקומה המדויק. יש להקפיד שעל האישור הרפואי שמקבלים אותן עובדות יהיו מצוינות.
  2. עד כמה שהדבר מתאפשר, לנסות ולצלם כמה שיותר את מקום הנפילה, בעיקר את המכשול או את הגורם שהביא לנפילה. כל זאת בכדי שתהיה אפשרות להוכיח בהמשך כי נעשה מחדל שגרם לתאונה, למשל, קיומה של מכשול בולט או משהו דומה.
חשוב מאוד לזכור, כי במקרים מעין אלו לא קיימת אחריות מוחלטת. כלומר, על מנת שינתן פיצוי לנפגע, על הנפגע להוכיח שנעשה מעשה או שהיה מחדל שבעטיו נגרמה התאונה. לכן אם אפול ברחוב ללא מפגע קיים כנראה שלא אהיה זכאי לסכום כסף מרשות מקומית, או מבעלי המקום. אבל אם אפול כתוצאה מאבן שפה בולטת לדוגמא, סביר להניח שאקבל פיצוי. כמובן שבמקרים מעין אלו, תמונה שווה הרבה יותר מכל עדות כזו או אחרת. בעקרון חשוב לצלם, משתי סיבות: הראשונה, ללא תמונה יהיה קשה מאוד להוכיח את הנזק. השנייה, שאם ברשותך תמונה עם המפגע מיום התאונה, ולאחר מכן המפגע תוקן כנראה שגם הרשות המקומית או מי מהאחראים לאותו שטח הבינו כי אכן ישנה במקום בעיה – והצגת המצב טרם השיפוץ רק מחזק את סיכויו של התובע.
  1. לאחר הטיפול הרפואי הראשוני, יש ליצור קשר ולבדוק אם מקום התאונה מבוטח -ואם יש, את מי לתבוע.
  2. עדים בסביבה - מי שהיה במקום וראה את האירוע יכול לשמש כעד ולהגביר את הסיכוי לקבל פיצוי כתוצאה מהאירוע, ואם אפשר לנסות לקבל את פרטיו.
  לאחר אותם כלים חשוב להבין, לא כל נפילה או תאונה במקום ציבורי היא באופן אוטומאטי באשמת בעלי המקום. גם כאן עומדת התאונה ונסיבותיה למבחן הסבירות. חתונה או אירוע אחר, היא דוגמא טובה לשיקול הדעת המופעל על ידי השופטים במקרים מעין אלו. לדוגמא אם אורח בחתונה נפל ללא סיבה מיוחדת יקשה עליו לקבל פיצוי כספי משמעותי. יחד עם זאת, אם הנפגע יצליח להוכיח כי במעשיו של בעל המקום הייתה רשלנות כל שהיא - יש סיכוי כי יוכל לקבל פיצוי לנזקיו. למשל, אם יוכח כי בעל המקום לא דאג לניקיון רחבת הריקודים בצורה סבירה, ועל הרחבה התגלה לכלוך או נוזל מחליק שבעטיו נגרם הנזק, הרי שסיכויי התביעה עולים עשרת מונים, שכן ישנה הוכחה שבעל המקום נהג לכאורה ברשלנות מסוימת בעת אירוע המקרה. ככלל, מבחן הסבירות עומד במקרים אלו למבחן, לא כל סדק במדרכה או אבן לא ישרה הוא עילה לתביעה אם נפגעת ממנה שהרי איש לא מצפה מגוף גדול, כמו רשות מקומית, לבדוק ככל יומיים את איכות המרצפות ברחובות העיר. יחד עם זאת בור או אבנים בולטות זה כבר עניין אחר. לדוגמא, ממש לאחרונה לקוחה שלנו שנפלה ונפגעה במקום ציבורי. האישה הגיעה עם נכדתה לבריכה העירונית באשקלון. באותה בריכה היה שטח שעל המתרחצים חובה לעבור דרכו, המקום היה חלק והוצב שם שטיח שאמור למנוע החלקה, אלא שאף הוא לא היה מקובע ומי שדרך עליו החליק יחד איתו. בתביעה טענו כי האחראים על המקום נהגו ברשלנות, והאישה קיבלה פיצוי של 100 אלף שקלים. יצוין כי אחד המפגעים הגדולים כיום, הם אותן "אבנים משתלבות". אחד המקרים בהם טיפלנו אני ושותפי עו"ד אבי קריסי, הוא מקרה שבו תושב אשקלון נפגע בעת הליכתו על אבנים משתלבות שהוצבו בצורה רעועה. האיש נפל, שבר את רגלו וקיבל עשרה אחוזי נכות כתוצאה מהמקרה. הוא קיבל כ- 163 אלף שקלים פיצוי, שחלקם שולם על ידי הביטוח הלאומי וחלקם על ידי העירייה. מקרה נוסף שטיפלנו בו הוא סיפורה של אישה מבוגרת שבשעת לילה יצאה מקופת חולים לכיוון החניה, מפאת החשיכה היא ככל הנראה לא הבחינה באבן השפה שהונחה באופן לקוי, נפלה, ושברה את רגלה. כשפנינו לעיריית אשקלון בבקשה לפיצוי נאמר לנו כי מדובר בנזק מינורי ולא משמעותי, אולם בית המשפט חשב אחרת ופסק לה פיצוי של כמה עשרות אלפי שקלים. ישנם אף מקרים בהם נפסקו סכומי פיצויי גבוהים הרבה יותר. כך למשל במקרה של אדם שנפל לתוך בור ניקוז בגלל העובדה כי רשת הניקוז מעל הבור לא הייתה מסודרת בצורה טובה מספיק. אותו אדם נפל, שבר את רגלו ונקבעו לו 15אחוזי נכות, והוא קיבל פיצויים בסך של כ-250 אלף שקלים. עוד דוגמא להוכחת נזק, הוא מקרה שאירע באחת מערי הדרום, שם החליטה העירייה לבצע עבודות בכביש - עד כאן הכל טוב ויפה. אלא שעל אחד מאיי התנועה המפריד בין מעברי החצייה הושארה אבן שפה בולטת. אישה שחצתה את הכביש במבער בשעות הערב נתקלה באותו מכשול, שברה רגל וקיבלה לבסוף פיצוי מן הרשות המקומית בסך של כ-118,000 ₪. לסיכום, ניתן לומר בוודאות כי הקפדה על הכללים שפורטו לעיל, יאפשרו לקבל פיצוי ראוי והוגן לנזקים שחלילה יגרמו לכם עקב מפגעים או מכשולים בדרך. הכותב, עו"ד איל כהן, הינו שותף במשרד עורכי הדין כהן-קריסי נייד: 050-5777753 משרד : 08-6720900 מייל : [email protected]                
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה